Syksyllä treenattiin ja treenattiin ja huomattiin että kannattaa treenata sillä Aika oli välillä hiukan hukassa, seuruut meni hyppien ja poikittaen, hypyt kiertäen ja sivulletulot jostain sieltä ja sinne päin. Naksutinkurssilta käytiin hakemassa potkua muuhun oppimiseen ja paimenkurssilla sitä henkistä kasvua.

Aika on hypännyt paimenessa aimo annoksen eteenpäin ja harjoiteltiin jo lampaiden paikalla pitämistä/ pysäyttämistä ( Aika nenä kohti lampaita) ja ahtaasta paikasta hakemista ja  häkittämistä.Ränniä kokeiltiin kans ja metsäpaimenessa se teki itsenäisesti Weedyn parina töitä,ei enää seuraillut Weedyä kuten ennen. Metsässä harjoiteltiin myös poispäinajoa,se oli Ajasta tosi vaikeaa.

Möllikisoista käytiin hakemassa kokemusta ja " kakkostulos" - ( 10/10 seuruut 9/9 maahan ja luokset 10/10/ seisominen ja estehyppy 0/ kokovaik 9.  Kokeilin ennen kisaa Joan estettä ja Aika meni pari kertaa yli ennen kuin itse keksi vanhan kunnon kierrä ja heittäydy maahan tavan suorittaa este - ja sitä toteutti. Viikko ALO kisaan ja harkattiin ahkerasti omalla esteellä, hyvin menikin ja päästiin jo erikulmista ja hieman etäältäkin hyppy-käskyllä siivekkeiden läpi. Yhdellä laudalla pääasiassa, korkempi este vähän jänskättää Aikaa.